Възпитаници на Математическата гимназия „Баба Тонка“ грабнаха първите места на международния конкурс „Математика и проектиране“ в Москва, съобщиха от гимназията. Състезанието се проведе в първата седмица на май. 
При сериозна конкуренция призови първи места спечелиха Селин Шемсиева от 8 клас и Ивона Цонева от 9 клас, с научен ръководител Сюзан Феимова, старши учител по информатика и информационни технологии. Още едно първо място бе присъдено на Пресиана Маринова от 10 клас. Достойно се представиха и другите русенски участници в конкурса. Възпитаниците  на преподавателката Румяна Жекова Калоян Мънев и Йоана Иларионова от 11 клас се класираха на второ място. Още четирима ученици на Феимова също спечелиха награди: втори са и Соня и Нели Заркови от 11 клас, а дванадесетокласниците Юлиян Георгиев и Петър Киряков са трети. 
Участието на учениците и техните ръководители в международния конкурс се осъществи с подкрепата и финансовата помощ на общинска фондация „Русе - град на свободния дух“, BH социален проект, Ротари клуб Русе и фонд „Математика на бъдещето“.