Генералният консул на Русия Татяна Грушко даде прием за 24 русенски ветерани от Втората световна война и им връчи юбилейния медал за 70-годишнината от победата над Германия „Отечественная война 1945-2015“, изработен по поръчка на правителството на Руската федерация и специално изпратен за героите в Русе. 
Преди това Съюзът на ветераните от войните на България отбеляза 70-годишнината от победата над хитлерофашизма с тържествено събрание в Пленарна зала. Белокосите фронтоваци бяха уважени от кмета на Русе Пламен Стоилов, председателя на Общинския съвет Васил Пенчев, председателя на регионалния Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва кап.Димитър Вълков и др. Председателят на областния съвет на съюза Васила Илиева разказа спомени за войната, в която тя е участвала 18-годишна като санитарка-доброволка.
Днес предстои юбилеен медал „70 години от победата над фашизма“ да получат всички ветерани от Русенска област. Преди дни от Съюза са посетили дома за стари хора и са връчили медала на седем свои членове.