„Дунав“ ще играе на полуфинала срещу „Димитровград“ в турнира за купата на Аматьорската лига, съобщи за „Утро“ председателят на областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. Мачът ще се играе на 20 май от 17.30 часа в Габрово. Финалът е предвиден за 3 юни, като стадионът и часът на този двубой ще бъдат уточнени допълнително.
Димитровградчани стигнаха до полуфинала след победа след изпълнение на дузпи срещу „Розова долина“ /Казанлък/ в Пловдив. Редовното време завърши при 1:1. За тима на „Димитровград“ игра бившият футболист на „Дунав“ Недялко Хубенов. 
Междувременно областният председател се усъмни в достоверността на тиражираната от някои агенции новина, че БФС умува съставът на „Б“ група през следващия сезон да включва 26 тима.
„Бях на заседание в Пловдив след откриването на европейското първенство по футбол за национали до 17 години. Там стана дума, че групата ще върви най-много с 20-22 тима. Не съм сигурен, че класиралите се на второ място в 4-те зони отбори ще бъдат поканени за участие в „Б“ група“, каза Димитров.