Новородената дъщеричка на русенката Ани Цолова вчера се сдоби с титлата Бебе на града. Това стана едва 35 минути, след като Габриела се появи на бял свят, така че за церемонията по орисването на Бебето на Русе в деня на празника на града, се наложи кметът Пламен Стоилов и неговият екип да изчакат малко бебчето да се адаптира към реалността, в която се беше озовало. 
Инициативата е на списание „9 месеца“, което от миналата година провежда този ритуал по орисване в 9 града. Кампанията започва от Варна, продължава във Велико Търново, Бургас и други градове, докато стига и до Русе, където среща подкрепата на общинската управа. Точно по обед от екипа на списанието не бяха сигурни дали пък Русе няма да стане първият град, в който да не се роди нито едно бебе до уречения за орисване час. 
Ние се гордеем с това, че при нас няма спад в раждаемостта, както се гордеем и с нашия АГ комплекс - той е най-добрият в страната, каза малко по-късно Стоилов. Той поздрави майката на новороденото и й даде визитна картичка със заръката да се обажда винаги, щом има проблем. От екипа на кмета връчиха грамадна кутия с бебешки подаръци, а от „9 месеца“ - спонсорски дарове: кошарка, стойка за хранене, огромно бяло мече и кутия с картончета, на които от списанието бяха събрали пожелания на русенци към бебчето. 
Бебе Габриела се роди в 14.55 ч вчера с мерки 2500 г и 46 см. Това стана под грижите на дежурния акушер-гинеколог д-р Боян Атанасов и акушерките Красимира Кръстева и Красимира Пейнова, обясни началникът на Родилно отделение д-р Ани Матеева. Майката Ани Цолова, която вече има 22-годишна дъщеря и 18-годишен син, каза, че се чувства добре и благодари на медиците. 
Директорът на МБАЛ д-р Иван Стоянов поздрави всички с празника Гергьовден и подчерта, че родилното отделение е най-точното място за един празник. Оттук започва животът, а без него просто празници няма, каза д-р Стоянов.