Изключително цинично хулиганство и неуважение към органи на реда докараха на турски студент в Русенския университет условна присъда и пробация.
На 11 април Гокхан Й. се напил порядъчно, пристигнал с „Ауди ТТ“ пред барче в района на университета и се блъснал в тентата на заведението. Собственикът му Румен Маринов сигнализирал на тел.112, след което на място пристигнал полицейски екип от КАТ. 
Гокхан обаче се противопоставил на автоконтрольорите Николов и Братованов, показал им среден пръст, нарекъл ги гяури, отказал да надуе дрегера и накрая го повредил. При опит да бъде задържан, студентът започнал да блъска единия униформен и да псува на турски. В крайна сметка Гокхан бил задържан и отведен във Второ РПУ, където проверката за алкохол показала 2.24 промила. Материалите по случая са предадени в прокуратурата, а студентът е освободен с мярка подписка.
Във вторник той сключи споразумение с прокурора за две години пробация, шест месеца затвор с три години изпитателен срок, отнемане на книжката за година и половина и заплащане на тентата на барчето в размер на 194 лева.   
Определението и окончателно.