6 години и 8 месеца затвор при първоначален строг режим е наказанието на 57-годишния беленчанин Антон Черкезов, който опитал да отмъсти за убийството на своя брат също с убийство. На мушката му застанал Пламен Мустаков, който погубил преди десетки години брат му. Заради това Мустаков отнесъл безброй пробождания с нож, след които бил на ръба между живота и смъртта.
Екшън отмъщението се разиграло около 12.30 часа на 3 май 2014 година в Бяла. Тогава пътищата на добре подпийналия Антон и убиеца Пламен, който излежал 17-годишна присъда, се пресекли. Антон усетил, че Пламен го гледа накриво и заради уловената във въздуха враждебност решил да действа крайно. Взел 23-сантиметровия си нож, който държал в каруцата и нападнал Пламен. Намушкал го незнайно колко пъти в гърдите, стомаха и шията. След като приключил с отколешния враг, си продължил по пътя. Отишъл в дома на свои познати, на които разказал какво е направил и им поискал чисти дрехи. Преоблякъл се и вероятно помислил, че случаят ще се потули.
В същото време Пламен берял душа, опитал се да продължи по пътя, но заради раните и загубата на кръв се свлякъл на земята. Безпомощното му състояние обаче било забелязано от минувачи, които сигнализирали на спешния телефон 112. Заради бързото му откриване и навременната лекарска помощ мъжът успял да пребори смъртта. И до днес обаче има болки в шията и изпитва стрес след случилото се. Затова съдът го конституира като частен обвинител и граждански ищец по делото.
Антон е направил самопризнания още по време на разследването, макар че е опитал да омаловажи стореното от него, като посочил извинителни мотиви за поведението си, пледира прокуратурата и поиска около 9 години затвор за нападателя.
Защитата на Антон пък заяви, че няма как той да е в добри отношения с Пламен, след като е убил брат му. Нито пък има човек, на когото да му е приятно да види убиеца на брат си на свобода. Още повече, че Антон е бил с около 2 промила алкохол в кръвта, а освен това е едва с основно образование и здравият разум и интелектът не са силните му страни, посочи още адвокатът. Заради силното алкохолно опиянение и до днес Антон не знае колко удара е нанесъл на своя враг.
Освен 80-те месеца в затвора, съдът сметна, че Антон трябва да плати на Пламен размера на претендираното от него обезщетение от 35 000 лева. Присъдата е на първа инстанция