Футболистите на „Дунав“ допуснаха първо поражение в първенството на „В“ група. Вместо да спечелят домакинския си мач и да си осигурят практическа промоция във втория ешелон, те отстъпиха с 0:1 срещу „Черноморец“ /Балчик/. До „празничния“ резултат в Деня на Русе се стигна с вяла, хаотична, мудна и безидейна игра с голови положения, които се броят на пръсти. Така отборът не успя да се разпише за първи път в мрежата на съперниците. Но и как до го направи, след като активът му през първите 45 минути бяха два безопасни удара на Деян Димов от далечна дистанция! Най-добрите ситуации след почивката бяха слаб шут на озовалия се очи в очи с вратаря Марков таран Мирослав Будинов, няколко мелета в последните минути и страховит удар на Мишо Милчев в добавеното време, след който топката се отби от дясната греда.
За черешка на горчивата торта отборът получи изключително глупав гол. Ивайло Лазаров центрира отдясно от фаул с дълбок вътрешен фалц към далечната греда, вратарят Цветомир Цанков се пообърка с пласирането и топката се оплете зад гърба му. 
„Черноморец“, който се бори здраво за второто място, игра прибрано в защита и опростено в средата на терена, разчитайки на бързи контри. Пъргавите иначе гости извадиха нервите на зрителите с постоянни симулации и търкаляне по терена пред погледа на варненския рефер Драгомир Драганов. Драганов така ги щадеше, че им свиреше нарушение при всяко леко съприкосновение.
Въпреки че „Дунав“ загуби, след края на двубоя феновете скандираха мощно името на старши треньора Веселин Великов.   
Мачът бе изгледан от бившия футболист на „Дунав“ и ЦСКА Анатолий Нанков, който работи последно в щаба на Стойчо Младенов. На трибуните бяха кметът Пламен Стоилов и хора от неговия екип, както и депутатът Свилен Иванов.  
В следващия кръг дунавци ще гостуват на „Дунав“ /Нови пазар/, където трябва да бият, за да запазят аванса си, който вече е 8 точки.   
„Дунав“: Цанков, Парнаров, М. Димов, Колев, Милчев, Д. Димов, Васев, Раденцов, Будинов, Чакъров, Димитров /Читаков-49/.