Деца, които редовно играят на ул.“Българка“, са изкопали с кирки четири дупки в асфалта от двете й страни, за да принудят шофьорите да намалят скоростта. Отсечката свързва улиците „Шипка“ и „Петрохан“ и всеки ден по нея минават стотици коли и камиони с висока скорост и поставят малчуганите в риск от инцидент. Децата няма къде другаде да играят, защото наблизо няма детски площадки.
„Тук е същински ад! Това не е улица, а магистрала, по която всички водачи на автомобили карат като луди. На улицата по цял ден има деца от 2 до 10 годинки от съседните блокове и къщи, които играят с топки и на криеница и има реален риск от злополуки“,  
казаха вчера пред „Утро“ Огнян Иванов и Драгомир Димитров, който разхождаше 2-годишно момиченце. Той няколко пъти е предлагал на Общината да се поставят легнали полицаи за ограничение на скоростта и скрити камери, които да заснимат колите с висока скорост, но отговор няма. Затова по-големите деца грабнали кирки и изкопали дупките. 
Шофьори обаче се оплакали в Общината и пристигнала комисия. Специалистите казали, че не е редно да се дупчи по този начин асфалтът и предложили на жителите по улицата да купят цимент и да забъркат смес, с която да направят легнали полицаи. Улицата е общинска, защо ние трябва да бъркаме бетон, за да правим препятствия по нея за ограничаване на скоростта на колите, попита Иванов. Затова той е пуснал жалба лично до кмета Пламен Стоилов, който се е ангажирал тя да бъде разгледана на заседанието на общинската комисия по транспорт на 22 май и да се вземе решение за поставяне на легнали полицаи.