Сайтът на Европейската федерация по лека атлетика публикува материал за русенската царица в спринта Анелия Нунева. 
„Когато сребърна медалистка на 100 метра от европейското първенство през 1986 година и една от най-титулованите български атлетки Анелия Нунева емигрира в САЩ след края на спортната си кариера, много хора решиха, че нейният принос за леката атлетика в родината й е приключил. 20 години след уникалните й бягания тя се върна в България и спорта“, пише сайтът. 
„Обичам да бягам от времето, когато бях на 12-13 години. Бях най-бързата и винаги печелех първите места в училищните състезания. Започнах да тренирам професионално, след като завърших гимназия. Същата година подобрих националните рекорди на 100 и 200 метра. След края на кариерата заминах със семейството си за САЩ. Там бях ангажирана с отглеждането на сина ни. Сега той е професионален скейтбордист, а аз се върнах в България преди 4 години“, разказва Анелия. 
С помощта на колегите тя се захваща със задачата за възраждането на турнира „Младост“ в Русе.
„Този турнир беше международно състезание за момичета и момчета и се провеждаше между 1970 и 1992 година. В него участваха атлети от СССР, Германия, Австрия, Югославия, Чехия, Румъния и Франция“, припомня Нунева.
Според нея следващата цел ще е Русе да бъде домакин на европейско и балканско първенство за юноши и девойки до 18 години.