Извадих голям късмет, че съвестен човек намери портмонето ми. Впечатлена съм и от бързата реакция на хората. Това сподели за „Утро“ фризьорката Петя Гочева, чийто пълен с пари портфейл намери и върна депутатът от Патриотичния фронт Искрен Веселинов. 
Случката се разиграва в понеделник вечерта около 19.30-20 часа, когато след работа Петя вместо да пъхне портмонето си в чантата, неусетно го изтърва на земята в района на Здравната каса. Тя изобщо не разбира за това, докато не започват да валят обажданията по телефона. Първи я търси приятелят й, след като видял публикация във Фейсбук, че депутатът Искрен Веселинов е намерил портмонето. Първата мисъл на Петя е, че го е забравила във фризьорския салон, но не след дълго осъзнава, че го е изгубила. Точно него ден бях приготвила парите за наем и други плащания и имах значителна сума в портмонето, споделя Петя, за която случката е била голям стрес.  
Всъщност след като нищо неподозиращата млада жена се разделя с портмонето си, за огромен късмет покрай изгубения портфейл, пълен с пари, минава русенският депутат Искрен Веселинов.
Бях паркирал в района и след концерта на ВМРО отидох до колата си и се заприказвах с един приятел. Тъкмо тръгвах и видях портмонето, което беше между колата и тротоара, разказва Веселинов. Половин час, след като намира портмонето, той публикува на стената си във Фейсбук съобщение, за да издири собственика му: „Преди малко намерих портфейл в близост до Здравната каса. В него няма документи, но има 1 снимка и бележка от НЕЛК на Петя Гочева. Утре ще го занеса в 1-во РПУ, но моля споделете, дано открием жената и се успокои, че вътре има и доста пари“. Следват десетки коментари с поздравления за постъпката и с информация за притежателката, като светкавично бързо Петя е открита и известена. 
Тя не познава лично Веселинов, но общи познати ги свързват вчера сутринта и той й предава портмонето в салона. Петя признава, че е разсеяна, тъй като и друг път й се е случвало да губи вещи, но си обещава, че занапред ще бъде по-концентрирана. 
А Веселинов благодари на всички, които се отзоваха. Винаги съм вярвал, че Фейсбук е най-голямото и хубаво село - тук новините летят бързо и тайни няма, коментира той в профила си. Самият депутат също е губил на два пъти портмонето си по подобен начин, като и двата пъти са му го връщали. 
След като върна портфейла на Петя, Веселинов каза, че не е направил нищо по-различно, което да заслужава такова голямо внимание, и призова всички да постъпват по този начин.