Създадената в късния следобед на вторник Фейсбук страница „Да убедим Валентин Йорданов да остане президент на българската федерация по борба“ събра за по-малко от 24 часа близо 500 харесвания. Анонимните създатели на страницата апелират към големия шампион от Русе да се откаже от намерението да напусне поста си по време на общото отчетно-изборно събрание през март.
Сред последователите на този призив са много русенци като бившия изпълнителен директор на клуба по борба „Юнак“ Драгомир Вутков, медалиста от олимпийски игри и европейски първенства Рахмат Сукра, сегашни състезатели на „Юнак“, ученици от Спортното училище. Вутков например споделя в коментар, че българската борба ще дръпне назад без ръководител като Валентин Йорданов.

Зад призива на страницата застават и почти всички действащи български национали.
Сред имената на участвалите във Фейсбук кампанията изненадващо се срещат имена и на големи борци от чужбина като руските асове Сажид Сажидов, Абдусалам Гадисов, Артур Таймазов, американеца Дейвид Суини и др. 
Някои смятат, че ролята на Йорданов в спорта въобще трябва да продължи с ангажирането му като член на Бюрото на Световната федерация /ФИЛА/ или като шеф на европейската централа, чийто президент в момента е друг българин - проф. Цено Ценов. Не липсват и предложения като това следващият първи ръководител на родната борба да е бизнесменът с русенски корен Кирил Вътев. Вътев в момента е селекционер на националния отбор за кадети. 
Силно впечатление прави фактът, че коментарите не съдържат нито един отрицателен отзив.