Ръст на плащанията в чужбина с карти Visa по време на великденските празници отчита представителството на Visa Европа в България. Похарчените средства с карти Visa нарастват с 21% по време на великденските празници тази година спрямо миналия Великден и достигат 6,6 млн. евро.
Тук се включват разплащанията, извършени лице в лице на POS терминали, онлайн разплащанията и разплащания на стоки и услуги без физическо наличие на картата (МОТО трансакции).
Броят на направените покупки е близо 140 000, което е с 13% повече спрямо 2014 г.
По време на тазгодишните великденски празници българите са похарчили малко над 3,024 млн. евро за покупки чрез POS терминали, което е с 37% повече в сравнение с миналата година.
Най-много средства са изразходвани в Италия, където българите са направили над 4400 покупки на стойност над 420 хил. евро, което е повече от 50% ръст в потребителския разход на българите на Апенините. Това е и най-голямата сума в сравнение с всички останали държави по света. 
 Значителна употреба на български карти Visa на POS терминали е регистрирана също във Великобритания, Турция, Франция, Австрия, Германия, Испания и САЩ. На Острова българите са направили над 6600 покупки или с 51% повече спрямо година по-рано. В Турция са обработени близо 3500 трансакции, което е ръст от 67%.
Употреба на български карти Visa през този период е регистрирана и в екзотични дестинации като Папуа Нова Гвинея, Кюрасао, Тринидад и Тобаго, Бахамските острови, Барбадос и Френска Гвиана.