Фирми от туристическия бранш от България и Румъния ще си дадат отново среща в Русе в рамките на брокерското събитие CrossTour 2014. Форумът се организира за четвърти път от европейската мрежа Enterprise Europe Network към Бизнес Центъра за подпомагане на малки и средни предприятия - Русе. Той ще се проведе на 24 април в хотел „Рига“.
Брокерското събитие ще предостави отново възможност на професионалисти от туристическата и креативната индустрии да се срещнат лице в лице с потенциални партньори, да създадат нови бизнес контакти в сферата на туризма, да усъвършенстват маркетинга на нови продукти и да разработят съвместни такива с цел подобряване конкурентоспособността и иновациите в сферата на туризма. Въпреки че CrossTour 2014 отново поставя акцент върху промотирането на Дунавския регион и разработването на съвместни туристически продукти за тази не толкова известна дестинация, събитието е отворено за всички заинтересовани страни от туристическата и креативната индустрии.
Утвърденото вече ежегодно събитие е отлична платформа за създаване на бизнес партньорства между хотели, къщи за гости, туристически информационни центрове, тур оператори, туристически агенции, и мн. други. Сред първите вече заявили участие са и румънски фирми, а интерес е проявен и от тур оператори от други европейски държави. Миналата година всеки от участниците договори средно по три сделки.
Участието в бизнес срещите е безплатно. Крайният срок за записване е 7 април, но ранната регистрация предоставя по-дълго време за промотиране, напомниха организаторите.