Всички градски часовници ще заработят за празника на града, каза за „Утро“ областният управител Стефко Бурджиев. Той увери, че проблемът с неработещите градски часовници е решен, а за поддръжката им отговаря Александър Арабаджиев. 
Самата областна администрация също си свери часовника, който от доста време не отмерваше времето. Вчера работници монтираха квадратния часовник на административната сграда на площад „Свобода“.
Един от емблематичните русенски градски часовници на кулата на жп гарата също работи от две седмици. 
От миналата година популярното сред русенци място за срещи - часовникът на Концертното бюро на ул. „Александровска“, който е от  края на 19 век, беше възстановен и сега отмерва много точно времето. 
Часовникът, който краси библиотеката, също намери своя спасител миналата година. Благодарение на усилията на директорката на институцията Теодора Евтимова и дарители старият часовник заработи отново, а освен това на всеки кръгъл час сигнализира с популярни музикални мотиви. 
Въпреки че Русе е пионер в изграждането на градски часовници, днес гражданите не разчитат да се информират за точен час от символите на историята в града. Русенските градски часовници също понякога излизат в отпуск и застиват в един час.