Традиционният Скейтфест, който събира млади любители на силните усещания всяка пролет, тази година ще се проведе от 8 до 10 май, съобщиха от международно дружество „Канети“. Самото състезание, което вдига адреналина на младежите, ще бъде на 10 май, неделя, от 12 часа на обичайното място - площадката зад зала „Филхармония“. Там всеки може да покаже уменията си да прави чудеса с дъската на колелца. 
Преди това още на 8 май Скейтфестът ще започне с уъркшоп за шаблони и прожекции на филми. Специално за това е поканен илюстраторът и стрийт-арт художникът от Дюселдорф Алесандро Алтхаус Oldhaus. На 8 май от 13.30 ч в Дом Канети на ул.“Славянска“ 12 Oldhaus ще покаже как се изработват шаблони, които след това ще бъдат пренесени върху различни повърхности - тениски, платно за рисуване, скейтборд дъски. Участниците могат да донесат свои собствени повърхности, върху които да творят, останалото осигурява дружество „Канети“. Желаещите да се включат трябва да са поне на 12 години и да се регистрират на имейл [email protected]
На 8 май от 18 часа ще бъде показан филмът Neukolln Unlimited, а на 9 май - филмът Oh Boy. Филмите са на немски с английски субтитри.
Всички събития са със свободен вход.