Окончателна глоба от 5000 лева потвърди на последна инстанция Административният съд в Русе за това, че от фирмата за бързи кредити  „Профи кредит“ не са допуснали русенец да си плати предсрочно изтегления от тях заем. 
Звучи абсолютно несериозно и необосновано становището на фирмата, което тя поддържа от самото начало, че приемала сумите на клиента си като предсрочно внесени месечни вноски. Тук става дума за охрана на много важни обществени отношения, свързани с доходите и финансовите възможности на гражданите и допълването им при недостиг или някаква нужда чрез сключване на договори за кредит със съответната  институция. Затова е закрепена законово и възможността им във всеки един момент да погасят изцяло или частично задълженията си по договора за кредит, а поведението на кредитор, който не приема такова погасяване, законодателят е приел за административно нарушение, за което е предвидил сериозни санкции. Това заключиха русенските административни магистрати.
Съдебният спор тръгна след жалба на човек, който в края на 2010 година решил да изтегли 1000 лева от „Профи кредит“. Условията - да върне заема за срок от 36 месеца при годишен лихвен процент 91.53, лихвен процент на ден 0.25 или общо задължение от 3007.17 лева.
До февруари 2013 година длъжникът изплатил 25 месечни вноски и започнал да се интересува какво да направи, за да погаси предсрочно заема. Когато отправил въпроса към фирмата, оттам му заявили, че има дълг към тях и трябва да си изпълни договора. Тогава човекът пуснал жалба в Комисията за защита на потребителите, където направили проверка и наказали „Профи кредит“ с акт за 5000 лева заради отказа от предсрочно погасяване на заема. Компанията обжалва санкцията пред две съдебни инстанции. Оплака се и в „Утро“ за публикуваното във вестника първоинстанционно решение, което сметна за абсолютно необосновано. Кой е крив и кой прав става ясно от решението на последната инстанция, което потвърждава „абсолютно необоснованата“ присъда на Районния съд.