Държавен фонд „Земеделие“ отпуска още 192 хиляди лева за купуване на кошери по Националната програма по пчеларство (НПП) за 2015 г. Средствата ще получат 78 пчелари, вписани като резерви по мярка Г „Мерки за подкрепа на подновяване на пчелните кошери в Европейския съюз“, дейност 1 „Закупуване на кошери“ и сключили договори под условие. Списъкът с имената им е качен на интернет сайта на фонда.
 Финансовата помощ за 78-те инвестиции по мярка Г е осигурена, защото други пчелари са се отказали от инвестициите си. Средствата за техните проекти се връщат обратно в бюджета на програмата и това позволява да бъдат преразпределени към кандидатите, които са подписали договори под условие, посочват от Фонд Земеделие. 
 Освободеният финансов ресурс по програмата се разпределя между резервите, вследствие на предварително извършеното класиране чрез точкуване по мярка Г. След прехвърлянето на средствата общо 472 пчелари ще получат финансиране за купуване на нови пчелни кошери. За тази цел фондът ще изплати над 1.3 милиона лева.