9,7 милиона лева загуба за изминалата 2014 година отчете „Топлофикация Русе“ в одитирания си финансов отчет, предоставен на фондовата борса. В качеството си на емитент на търгувани на БФБ облигации дружеството вече трябва да предоставя редовна счетоводна информация за финансовото си състояние и това е първият му публично оповестен пред инвестиционната общност годишен доклад.
От данните става ясно, че от собствена дейност „Топлофикация Русе“ е получила през миналата година 68,7 млн. лева приходи, докато разходите й възлизат на 72,6 млн. лева. Поради спецификата на производството, разходите за въглища са основното перо в общата себестойност на продукцията и за 2014 г. те са 47,836 млн. лв. или 56,1% от разходите за дейността. 
Около 3 млн. лева е загубата от отрицателни разлики във валутни курсове - резултат от поскъпването на щатския долар, в който се договарят доставките на въглища. Близо 8 млн. лева са счетоводните разходи за обезценки на вземания. Разходите за амортизация представляват 9,4% от себестойността.
„Топлофикация Русе“ очевидно страда финансово от промените в енергетиката. 2014 г. завърши без да бъдат получени в пълен размер плащанията от НЕК, по които се водеха спорове, което се вижда от финансовия отчет. За 2014 г. дружеството е продало въглеродни емисии за едва 974 хил. лева, перо, по което през 2013 г. е получило 10,7 млн. лева.  
През ноември миналата година „Топлофикация Русе“ регистрира за търговия на фондовата борса емисия облигации за 4 млн. лева с годишен купон 6.00%. Падежът й е на 27 февруари 2019 година, а последното лихвено плащане бе през февруари тази година. От набраните 4 млн. лева 3,4 млн. лева са използвани за закупуване на въглища. 563 500 лева са отишли за плащания на задължения към доставчици, а останалите - за преструктуриране на горивната база за изгаряне на биомаса до 20% с въглищата.