Футболистите на „Дунав“ победиха с 4:0 домакините си от „Белица“. При успех и в мача си у дома в деня на Празника на Русе /6 май/ срещу „Черноморец“ /Балчик/ момчетата на старши треньора Веселин Великов ще заверят предсрочното си на теория и практика завръщане в „Б“ група. Дори да загубят последните си 4 двубоя, те пак ще останат на върха.   
Срещата в Белица мина при пълен превес на дунавци. Когато обаче футболът се играе на село, обикновено припламват искри покрай амбициите на домакините да бъдат равни с далеч по-силния и авторитетен отбор. Така играчите на „Белица“ заложиха в някои моменти на твърди сблъсъци, пък и не се умориха да се ежат на уплашения рефер от Силистра Димитър Гебешев.
Класата обаче си е класа - „Дунав“ поведе в 5-а минута с гол на Мартин Димов, а Ивайло Раденцов покачи на 2:0 в 30-а с марков шут от фаул. Васев направи 3:0 след почивката след подаване на Мирослав Будинов, а самият Будинов не пропусна да се разпише с дежурно попадение в 56-а минута.
Отговорът на беличани бяха няколко опита на ветерана Ивелин Спасов да вкара гол от Халите. В отбора на домакините поигра за здраве и Фабиан, брат на холандската звезда на „Лудогорец“ Върджил Мисиджан.  
Свидетели на поредната победа стана монолитна русенска агитка, сред която бяха и някои от баскетболистките на „Дунав 8806“.  
В същото време стана ясно, че ръководството на ФК „Дунав“ и футболистите са купили куверти за благотворителна вечер в помощ на 19 абитуриенти в неравностойно положение. 
„Дунав“: Цанков, Парнаров, М. Димов, Атанасов /53-Димитров/, Милчев, Д. Димов, Васев, Раденцов (60 - Читаков), Будинов, Колев, Чакъров (72-Цолев).