Игралият през есента за „Дунав“ и внезапно напуснал русенския отбор Николай Петров ще помага през пролетта на „Локомотив“ /Горна Оряховица/, научи „Утро“. Преди да се присъедини към дунавци, Петров игра за „Добруджа“.
Обиколилият доста клубове и сочен за голям талант преди няколко сезона 25-годишен футболист се включил още на 13 януари в първото занимание на „железничарите“. След края на есенния сезон „Локомотив“ /ГО/ е водач в Северозападната „В“ група с 36 точки. Втори с точка по-малко е тимът на „Локомотив“ /Мездра/. Трети с 34 е „Ботев“ /Луковит/.
Президент на горнооряховския клуб е един от героите на световното първенство през 1994 година в САЩ - Бончо Генчев. Старши треньор на отбора пък е игралият през 80-те години за „Дунав“ нападател Димитър Печикамъков.
На проби при дунавци днес ще пристигне още един футболист. Доколкото разбра „Утро“, става дума за нападател.
Отборът на старши треньора Самир Мъстънов тренира вчера сутринта на стадиона в „Здравец“, а после се изнесе за двустранна игра в Сливо поле.
Сутрешното занимание мина при облекчени задачи за дошлия от „Литекс“ Ангел Здравчев. Фланговият нападател получи контузия в контролата срещу „Бенковски“ /Бяла/. Затова бързакът заложи на 30-минутен лек крос, компания в който му правеше кондиционният треньор Ростислав Димитров.
Наставникът на вратарите Любо Петков пък изпоти здраво „доверениците“ си Пламен Сашев и Радосвет Христов.