Какво бе представянето на баскетболистите на „Дунав“ през сезона? С този и други въпроси се обърнахме към старши треньора на отбора Николай Господинов.

- Николай, каква е генералната ти оценка за сезона?
- Когато поех отбора в началото на септември, Управителният съвет ми възложи задачата да се представим по-добре в сравнение с предишното първенство и да градим ядро за бъдещо евентуално участие в Националната лига. Като се има предвид, че времето за селекция бе оскъдно и нямахме възможност да вземем по-класни състезатели, смятам, че цялостното ни представяне бе добро. Останахме на една победа от място в призовата тройка на „А“ група и въртележката ни изпрати на пета позиция. Играхме и финал за купата на федерацията. Тогава загубихме от липсата на опит. Освен това така и не се намери човек, който да поведе отбора в последните минути. На всичко отгоре Васко Михайлов си изпроси глупаво техническо нарушение в последните минути и в условията на късата скамейка нямаше как да избегнем загубата. Не искам да се извинявам с Васко - той направи отличен пролетен сезон с универсалната си игра и помогна много на отбора, но не го оправдавам за тази постъпка.
- Доколко сполучихте със селекцията?
- Така се случи, че взехме баскетболисти, които никога не са били лидери и с водеща роля в бившите си отбори. Те обаче работиха добре. Някои от тях - особено Евгени Хаджирусев, израснаха много. Нагоре тръгна и Ники Николов. Той е играч, около когото може да се гради всеки отбор. Мисля, че Ники загуби една година като състезател на „Академик“ /Пд/. Моята задача бе да заложа на колективизма и мисля, че в края на първенството най-сетне заприличахме на отбор. Гледах вчера мачове на юношите, които също тренират при мен. Лекотата, с която играха Митко Илиев, Калоян Стоянов и Павел Петков, ме зарадва и ми дадоха усещането, че тези момчета също направиха сериозна крачка напред. 
- Баскетболистите, които си тръгнаха от Русе, заявиха ли на раздяла, че биха се върнали в „Дунав“?
- Не, не сме коментирали тази тема, но оставам във връзка с всички момчета. Спестихме си такъв разговор, защото и аз не знам какво ще се случва оттук нататък. Тези дни ще имам среща с хората от Управителния съвет и на нея ще разбера повече. Веднага искам да кажа, че Управителният съвет в лицето на Свилен Иванов, Краси Трифонов, Иван Иванов и другите му членове направиха така, че баскетболистите бяха подсигурени много добре във всякакъв план - и в битов, и като условия за работа. Малко клубове в България, дори и такива в НБЛ, могат да се похвалят с такова внимание. 
- Готов ли е отборът за участие в НБЛ?
- На такъв въпрос не може да се даде категоричен отговор. Ако се осланяме на фактите, победихме на два пъти отбора на „Академик“ /Сф/, в чиито редици играят състезатели от широката група на „Лукойл“. Справихме се в Русе срещу Икономическия университет, отбор, който също ползва играчи на „Черно море“. В същото време си давам сметка, че летвата в НБЛ е по-висока и за де бъде прескочена, ще трябват по-класни попълнения. Ако УС прецени, че можем да си позволим участие в НБЛ, ще играем. Ако прецени друго, друго ще е. Важното е русенският мъжки баскетбол да се развива, а и като гледам, че залата се напълни в няколко наши срещи, със сигурност се радваме и на интереса на зрителите. 
- Каква е личната ви самооценка за свършеното дотук?
- Не е редно да се коментирам, но мисля, че работих здраво, сериозно и отговорно. Затова и се върнах в Русе. Каква оценка да си пиша? Да речем, че е добра.