До няколко седмици 51-годишна русенка ще роди първите си рожби - близнаци, и ще сбъдне мечтата си за деца, съобщи на вчерашния Бабинден началникът на АГ-комплекса в Русе д-р Георги Хубчев. Бебетата са заченати ин витро. Жената е в добро здраве, образована е и с хубава професия и дълги години се е борила с репродуктивните си проблеми.
Това е най-възрастната бъдеща майка в Русе след д-р Красимира Димитрова, която роди на 62 години преди време, каза още д-р Георги Хубчев. Той уточни, че средната възраст на родилките е между 25 и 30 г., а най-младата майка миналата година е ромка на 14 години.
Традицията на вчерашния Бабинден бе спазена в АГ-комплекса и старшата акушерка Марийка Георгиева изми символично ръцете на д-р Хубчев и началника на Родилно отделение д-р Ани Матеева. Всички в залата си пожелаха повече здрави майки и жизнени бебета.
На тържеството присъстваха зам.областният управител Айлян Карамехмедова, председателят на ОбС Васил Пенчев, кметът Пламен Стоилов и заместникът му Иван Григоров. Да поздравят колегите си дойдоха и лекари от другите отделения на МБАЛ-Русе, като изключение направи само изпълнителният директор д-р Владин Петров, който в същото време бе в операционна зала.
На тържеството присъстваха и родителите на първото бебе за 2014 г. - майката Галина Попова и таткото Димо Славейков, на които кметът Пламен Стоилов връчи подарък за рожбата им. Те пък го изненадаха, като му подариха снимка на малката Дарина, която се роди в 8.25 ч на 1 януари.