Българската асоциация на производителите на инертни материали (БАПИМ), която миналата година отбеляза 5 години от своето създаване, в понеделник избра за свои нови председатели Венцислав Евстатиев („Ескана“ АД) и Радомир Чолаков („Каолин“ АД) на мястото на Емил Брайчев и Иван Богданов, чийто мандат изтече.
Новите председатели ще продължат активната дейност на БАПИМ за преодоляване на проблемите, които среща браншът, както и за сътрудничество с компетентните държавни органи, на които БАПИМ ще окаже съдействие за въвеждането и използването на съвременни технологии в борбата с незаконния добив на инертни материали. 
БАПИМ е асоциацията на производителите на инертни материали в България. Асоциацията е учредена през 2009 година от десет водещи в индустрията компании. Тя е член на Европейската асоциация за инертни материали (UEPG), Българската минно-геоложка камара (БМГК) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).
Членовете на БАПИМ си поставят за мисия създаването на индустрия, която спазва етичните и европейските норми за добив на инертни материали и работи за устойчиво развитие на бизнеса и общностите, в които се осъществява добив.
Целите на Българска асоциация на производителите на инертни материали (БАПИМ), която продължава да набира нови членове, са в две основни направления. Първото е да оказва подкрепа на членовете на асоциацията в тяхната комуникация с държавните органи и да защитава интересите на членовете на асоциацията. Второто, обвързано изцяло с обществените интереси, е да не се допуска незаконен добив на инертни материали на територията на страната, изработване и разпространяване на най-добри практики в областта на производството на инертни материали, подобряване на здравословните и безопасни условия на труд на работното място и опазване на околната среда и разработване на устойчиви техники и методи на производство.