Малко отбори могат да се похвалят с четвърта поредна титла, отчете след края на мача с „Нефтохимик“ старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков. Той благодари на публиката за всеотдайната й подкрепа в ключовите епизоди от третия мач.  
„През второто полувреме се измъкнахме от тежка ситуация. Губехме, но показахме изключителни баскетболни и психически качества. „Нефтохимик“ разполага с много добри и класни баскетболистки, но успяхме да се справим със силните страни на този отбор. Опазихме и Шарел Алън. Ще отбележа блестящата игра в защита на Цуми Шаренкапова. Тя бе много добра и при важни атаки“, заяви Божков. 
„Щом мачът приключи по този начин, не мога да кажа, че резултатът в серията е нереален. „Дунав 8806“ имаше проблеми с центровете в началото на сезона, но в края на първенството заигра по-добре. Играхме баскетбол 32-33 минути, а накрая не издържахме. Затова и повтарях на момичетата - един мач трае 40 минути! Лошо е, че в България никога не се знае какво ще се случи утре. Може би в Русе всичко ще е наред, надявам се и при нас да е така, но въобще не е ясно колко отбора ще участват в следващото първенство. Хората, които искат да помагат на спорта и баскетбола в България, стават по-малко“, каза старши треньорът на „Нефтохимик“ Дечо Коешинов.