Президентът на „Дунав 8806“ Красимир Трифонов бе един от най-щастливите хора след спечелената от отбора пета шампионска титла. Часове след еуфорията с победата срещу „Нефтохимик“ той прие да говори за читателите на „Утро“.

- Г-н Трифонов, с какво ще запомните този сезон?
- Мисля, че завоювахме най-трудния трофей, откакто работя и помагам на клуба. Веднага се връщам в неприятното, направо кошмарно време преди 5 години, когато бяхме изправени пред зейналата пропаст въобще да нямаме отбор. Помня как събирахме и пестяхме всяка стотинка и се радвахме като деца, когато тимът завърши на трето място в първенството, а после спечели купата на България. Що се отнася до коментара ми за играта на отбора като зрител, записахме противоречив редовен сезон и много категорична плейофна фаза. 
- Някои от момичетата като че ли не бяха толкова сигурни и добри в третия мач срещу „Нефтохимик“?
- Вярно е, че изневериха основни състезателки, но нали баскетболът е колективен спорт! Когато някоя не се справя, друга поема отговорността. Истината е, че някои от състезателките заслужават справедлива, но градивна критика. Генералната дума в това отношение принадлежи на старши треньора. 
- Като стана въпрос за Георги Божков, той ще продължи ли да работи за „Дунав 8806“?
- Тази тема не подлежи на коментар. Остава!
- Бяхте загатнал преди няколко месеца, че обмисляте дали да не се оттеглите от баскетбола. Каква е позицията ви към този момент?
- Все още съм раздвоен. Дал съм си малка отсрочка във времето, за да помисля още. 
- Каква е причината да разсъждавате върху такъв вариант?
- Да речем, че моите позиции се разминават малко с тези на фактори от баскетболната общественост. Под „общественост“ нямам предвид феновете. Тук е моментът да ги поздравя и благодаря, че бяха до отбора в мачовете му в Русе и извън Русе. Оценявам много високо помощта им. Всъщност, ръководството на клуба, треньорският щаб и баскетболистките посвещават тази титла на своите верни привърженици. Те я заслужават повече от всички. Искам и изрично да благодаря на всички, които се хванаха ръка за ръка и солидарно помогнаха както в организацията, така и във финансирането на шампионския ни проект. Тази титла е и тяхна.