Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов и футболисти от представителния отбор гостуваха вчера на ученици от училище „Отец Паисий“. Те зарадваха петокласниците с футболни топки, дар от клуба, след което разговаряха и потренираха с малките футболисти. Сред домакините имаше и момичета, очаровани от магията на Цар Футбол.   
Великов, капитанът Диян Димов, голмайсторът Мирослав Будинов и Георги Чакъров показаха на учениците как трябва да се „гали“ топката и ги увериха, че когато се тренира здраво, успехите идват. 
„С удоволствие дойдохме за срещата с децата, защото те са бъдещето на спорта. Виждам, че са доста ентусиазирани. Аз също хукнах след топката по подобни циментови площадки като в двора на това училище и се надявам да сме ги запалили още повече“, каза Димов. 
„Инициативата за тази среща е страхотна. Децата са щастливи. Те се нуждаят от топки, защото настилката ги износва бързо. Гостуването на футболистите и техният подарък е голям стимул за учениците ни“, коментира учителката по физкултура Деяна Владова.
Петокласникът Кристиян призна, че се гордее с възможността да се срещне отблизо с част от любимите си футболисти. 
„Тренирам в школата на клуба и се радвам, когато съм част до играта. Дори връщам топките в мачовете на батковците“, каза младата надежда на русенския отбор.