Коварна бомба е била заложена в апартамент на ул.“Бели хризантеми“ след кражба, извършена без разбиване на вратата. Случаят е изключително необичаен и повече прилича на психотрилър отколкото на обикновена кражба.
В понеделник в 18.45 часа стопанката на жилището се върнала вкъщи, отключила входната врата и открила изгоряла постелка пред кухнята, от където се носела натрапчива миризма на чесън, с която от съображения за безопасност е маркиран пропан-бутанът. Изплашената жена подала сигнал на тел.112 и на място пристигнали екипи на Второ РПУ и на Втора пожарна служба. Униформените установили, че върху включен котлон на готварска печка е поставена туристическа газова бутилка с развит вентил.
Котлонът бил изключен, а хората от съседните апартаменти били изведени извън блока. Още преди началото на евакуацията огнеборците затворили вентила на бутилката и установили, че в нея е имало малко газ. В противен случай целият блок би могъл да бъде разрушен, защото налягането в туристическите газови бутилки е около 19 атмосфери - достатъчни да разрушат няколко етажна сграда и да погубят десетки хора в нея.
При огледа на жилището собственичката установила, че липсват два гоблена и два лаптопа. По случая е образувано досъдебно производство. Униформените вече имат съмнения за извършителя на кражбата, който е заложил и газовата бомба, най-вероятно за заличаване на следите.