Баскетболистките на „Дунав“ вдигнаха петата в историята на клуба държавна титла. Големият празник на Русе настъпи след победа в третия мач от финалните плейофи срещу „Нефтохимик“ със 74:64. С класическото 3:0 в серията трофеят ще е украшение в клубната витрина за четвърта поредна година. Старши треньор на отбора през тези 4 шампионски сезона е Георги Божков. 
„Сините феи“ получиха златните медали от президента на федерацията Георги Глушков, а купата им бе връчена от кмета на Русе Пламен Стоилов.
„Дунав 8806 записа изключително труден успех в много нервен и непредсказуем мач. Отборът стартира притеснено, атаката не вървеше, липсваха и стрелбите от фланговете. Така „Нефтохимик“ събра кураж и с изнесена напред агресивна защита започна да трупа преднина. В един момент таблото показваше 6:17. В края на първите 20 минути дунавки направиха всичко възможно да стопят пасива и се оттеглиха на почивка при разлика от 6 точки в полза на съперника. 
Второто полувреме също почна кош за кош, а русенки поведоха за първи път едва по средата на третата част. Тогава настъпиха и минутите за спектакъла на Кристина Сантяго, която се развихри и отвя бургаските центрове. Кристина пропусна няколко стрелби в началото на мача, но постепенно намери ритъма си и бе неудържима.  Много ценни 2 тройки през второто полувреме бе и приносът на Цветомира Шаренкапова. Цветомира игра и много полезно като персонален пазач на опасно разигралата се по едно време Шарел Алън.  
Публиката бе фантастична! Тя, както обикновено се случва в такива завързани двубои, поведе отбора към победата с нестихващия си ентусиазъм. А Георги Божков не забрави да й благодари с ръка на сърцето.   
„Дунав 8806“: Кочева 6, Костова 7, Димитрова 6, Сантяго 32, Златанова 8 /Тодорова, Баич 2, Коева 3, Илиева/.
„Нефтохимик“: Перостийска 16, Христова 13, Алън 15, Вранвчева 4, Върбанова 7 /Гобелич 9, Найденова, Г. Костова/.