Тарикатски номер на собственик на такси бил разкрит и той се изправи пред съда за това, че подменил регистрационните табели на две коли.
Неговата „Шкода Фабия“, която давал под наем за такси, катастрофирала сериозно и единственият изход бил да бъде издадена за скрап. Не бракувал обаче колата и запазил и двете части на свидетелството за регистрация. Идеята му била да открие същия автомобил, който да купи и на документи да префасонира сякаш е неговата стара шкода.
Планът му заработил - открива обява за търсената „Шкода Фабия“, среща се с продавача и двамата се уговорили собственикът формално да бракува автомобила, а фактически да го продаде на хитреца. Така и станало, след което дал под наем новозакупената шкода да се ползва за такси без да я регистрира като ползвал регистрационни табели и документите на унищожения си автомобил.
През нощта на 1 април 2014 година обаче шкодата минала Дунав мост и проверяващите се натъкнали на нередности. А разследването набързо успяло да навърже събитията.
Така хитрият търговец стигна до съд и бе освободен от наказателна отговорност като отнесе 1000 лева глоба. Решението може да се обжалва.