Делото срещу бившата касиерка в БРП Илияна Илиева, която за 5 години е присвоила над 200 000 лева чрез документни измами, е върнато в Апелативния съд във Велико Търново за ново разглеждане.
47-годишната Илиева бе разкрита през 2010 година. Тогава ревизия в БРП показа, че от 6 ноември 2006 година до 9 април 2010-а като длъжностно лице тя на 10 пъти е подправила ордери, чрез което е прибрала 214 000 лева от параходството, което тогава започна да се изправя на крака от поредната криза. Това ставало, като Илиева не отразявала реални постъпления или плащания. Кражбата бе разкрита, когато касиерката трябвало да бъде командирована във Видин, но вместо това отиде в съда, като междувременно бе уволнена.
През 2013 година Окръжният съд постанови 10 години затвор за Илиева и забрана да извършва отчетническа и контролна дейност, както и да заема държавна или обществена длъжност за това време. Апелативният съд във Велико Търново намали присъдата с 2 години, като призна подсъдимата за невинна по обвинението, че присвояването е в особено големи размери и преквалифицира престъплението като по-леко. Върховните магистрати обаче не се съгласиха с това постановление, отмениха изцяло присъдата и върнаха делото за нов старт.