СДС в Русе вече има двама кандидати за кмет и 15 за общински съветници за предстоящите през есента местни избори. От партията са категорични, че форматът Реформаторски блок ще бъде запазен, като до края на май ще бъде обявена общата листа и кметска кандидатура. Това стана ясно на пресконференция вчера, в която участваха областният лидер на партията Драгомир Дамянов, председателят на общинската организация Камен Минков и общинският съветник Юлиян Гарелов. 
Структурите на СДС в областта провеждат общински конференции във връзка с местните избори, като в Русе, Борово и Две могили вече са минали, а до края на седмицата предстоят във Ветово, Бяла и Ценово.
„Държим форматът да е Реформаторски блок и ще облечем официално това решение. Очакваме нашите партньори да вземат по същия легитимен начин своите становища по въпроса, за да може да се отиде към реални действия и да определим една обща листа за участие, като срокът е максимум до края на май. И ние, и нашите партньори имаме конкретни имена, но все още е некоректно да ги оповестяваме“, каза Гарелов. 
Дамянов коментира, че основната цел на местните избори е утвърждаването на формата Реформаторски блок, но на места той може да е разширен и с други десни формации, като са възможни и общи номинации с ГЕРБ. В Две могили пък е договорено общо явяване на изборите с ВМРО. Освен това от партията целят балотаж в 6 общини в Русенско, като в две се надяват и да спечелят.