Директорът на Областната дирекция на МВР Георги Великов от вчера е преназначен като началник на сектор „Икономическа полиция“ от вътрешния министър Румяна Бъчварова. Това се случи, след като в четвъртък той лично подаде заявление за преназначаването си. Вчера заповедта му пристигна в Русе и той огласи рокадата.
„Никой не ми е оказал натиск да освободя поста. В един момент си дадох сметка кое е по-важно за мен и реших, че отново трябва да се върна в Икономическа полиция, където работих от 1993 до 2013 година“, каза за „Утро“ Георги Великов.
Той бе назначен за шеф на русенската дирекция на МВР на 3 септември 2013 година, а тогавашният директор Светослав Първанов напусна системата. Първите 11 месеца Великов бе временно изпълняващ длъжността директор, от 24 юли 2014 година бе назначен официално за шеф на ОДМВР. 
По време на 20-годишния му професионален стаж в системата на МВР Георги Великов е награждаван четири пъти за постигнати успехи.
Длъжността директор на ОДМВР вероятно ще поеме досегашният му заместник Теодор Атанасов. Той работи в системата от 2001 година, когато постъпва като оперативен работник в група „Престъпления против личността“ към сектор „Криминална полиция“. От 2005 Атанасов става началник на същата група, а от 2010 оглавява Криминална полиция. През декември 2013 година бе назначен за временно изпълняващ длъжността зам.- директор на ОДМВР, от август 2014-а е титулярен заместник-директор.
Теодор Атанасов има две допълнителни квалификация по криминалистика в Международната правоприлагаща академия „ILEA“ в Унгария и САЩ.