„Смятам Иван Хараланов за педофил с неговото държание спрямо семейството ми, в частност спрямо децата ми. Имам свидетели за това негово педофилско държание“. Това написал в жалба до Община Русе многодетният баща Красимир, чието семейно положение многократно стана достояние в национален мащаб от изявленията им пред не една и две медии. 
Последно около семейството с 10 деца се разгоря скандал за това, че те трябва да напуснат големия апартамент в центъра, който им осигури бизнесмен. Причината - срещу тях има жалби. Основен техен неприятел се оказва възрастният пенсионер Иван Хараланов, който споделя, че неколкократно се е оплаквал пред домоуправителя от значителния шум, който непрекъснато идва от дома на многочленното семейство. Данданията и ненормалното безпокойство пречели на семейството му да почива. Три пъти ходил и до апартамента на многодетните родители, за да разговаря с тях за шума. Последвало събрание на съседите, които решили семейството да бъде предупредено да спазва вътрешния ред на входа. Тогава обаче едно от децата им  починало. По-късно събрание отново решило семейството да бъде официално предупредено да не нарушава спокойствието в блока. В същото време в края на август 2014 година многодетният баща Красимир пуснал жалба в Общината, в която изложил своето становище около случващото се. В нея посочил и мнението си, че 80-годишният пенсионер е педофил. Жалбата стана повод за завеждане на дело за обида и клевета срещу Красимир, от когото унизеният мъж поиска 5000 лева обезщетение.
Няма доказателства, че поведението на възрастния мъж пред входната врата на многодетното семейство е било насочено към извършване на каквито и да е действия с цел сексуална злоупотреба с и спрямо малолетни или непълнолетни лица, обяви съдът. Затова сметна, че с писанията си до Общината Красимир е разгласил позорни обстоятелства за своя съсед, като го е нарекъл педофил. Магистратите прецениха, че многодетният баща не трябва да носи наказателна отговорност за стореното и го глобиха с 1000 лева. Сметнаха и че трябва да компенсира парично оклеветения си комшия, като отчетоха, че пенсионерът е баща на 3 деца, има внуци и правнуци, а е бил и дълги години на ръководни длъжности в БРП. Обърнаха внимание обаче и на факта, че Красимир е в тежко финансово положение и издържа 10 деца и съпруга, затова го осъдиха да плати едва 500 лева обезщетение. Решението може да се обжалва.