За множество изсечени дървета и неразчистени след това клони в района на хижа „Приста“ и хотел „Люляка“ сигнализира наш читател. При проверката на място се натъкнахме на цели отрязани дървета, нападали клони и непочистени терени. На места ясно личи, че дърветата не са отрязани професионално, което веднага буди подозрение, че сечта е бракониерска. 
Освен това в близост до стария стадион някой е изхвърлил строителни и битови отпадъци, в резултат там се е образувало сметище. Натрупани са цели купчини със счупени тухли, торби от цимент, лепило, както и найлонови торбички и пластмасови бутилки. 
Шефката на регионалната дирекция на горите в Русе Севдалина Димитрова незабавно изпрати екип, за да извърши проверка на място след нашия сигнал. Установено беше, че 4 бора са били изсечени от горското стопанство, тъй като са пречели за свободното преминаване по пътя, съобщи за „Утро“ след това Димитрова и допълни, че сечта е съгласувана с кмета Пламен Стоилов. За 4 дървета ясен обаче е ясно, че е извършена незаконна сеч, но нарушителят не е открит, каза още тя. 
Шефът на Държавно ловно стопанство „Дунав“ Йордан Сарилиев също незабавно разпореди проверка, като каза, че сечта е планирана, но инспекторите също са констатирали, че четири дървета са отсечени незаконно. По-големите клони частично при сечта се прибират, като останалите може да бъдат разпръснати равномерно и да се оставят за наторяване на почвата, коментира той, но допълни, че предстои да бъдат прибрани.