17-годишно момче без книжка за малко не погуби мъж на 73 години на пешеходна пътека с мощното си сузуки.
Инцидентът стана вчера в 17 часа на ул.“Стефан Стамболов“ 6. Тъмносин опел спря на пешеходната пътека да пропусне стареца, който пресичаше платното по чехли. В това време от лявата страна на колата профуча младеж с мотор, който блъсна бившия учител от Техникума по химия Доробанов и го захвърли на пет метра пред мотора на улицата. Самият моторист пък продължи напред на зиг-заг, не успя да овладее мощната машина и се заби в ъгловата къща на левия тротоар точно на пресечката между „Стефан Стамболов“ и „Николаевска“.
След удара пенсионираният педагог лежа на асфалта без да мърда близо 10 минути. Мотористът пък остана затиснат под тежката машина.
На място пристигнаха две линейки и екип на КАТ. Двамата пациенти бяха прегледани и въпреки че нямаха видими наранявания, бяха откарани в болницата за обстоен преглед. Докато течеше прегледът на моториста в линейката, той призна пред служител на КАТ, че е на 17 години, няма книжка, но решил да се порадва на скоро купения си мотор.
На тази пешеходна пътека постоянно има блъснати хора, тъй като автомобили и мотори не дават предимство на пешеходците, казаха пред „Утро“ след инцидента хора от квартала. Според тях на това място трябва да се постави легнал полицай или да се направи повдигната пешеходна пътека, защото шофьорите засилват от началото на улицата и фучат с висока скорост до светофара за Сарайския мост.