Виктория ИВАНОВА
За пореден път продажбата на общински имоти и по-конкретно приемането на начални тръжни цени за търговете на двата бивши цветарски магазина на „Паркстрой“ на Американското пазарче и в блок „Сердика“ на ул. „П.Д.Петков“ предизвикаха бурна дискусия на сесията вчера. 
Дебатът повдигна Стефан Бучаков от Синята коалиция+ВМРО, който се обяви против продажбата на общинска собственост във времена, когато цените са най-ниски. Пенчо Милков от БСП коментира, че общината може сама да получава доходи от магазините и да развива дейност, а не само да продава.
Бедрос Пехливанян от ГЕРБ отново подчерта, че имотите са в годишния план за приватизация. Той посочи, че в предния мандат за периода от 2008 до 2011 г. общината е продала имоти за 17 млн. лв, а сегашната администрация в пъти по-малко -  за 2,5 млн. лв. Не бива да правим драма. Не казвам, че общината трябва да продава поголовно, но по някакъв начин трябва да запълним и приходната част, коментира той. 
Милков обаче го обвини в популизъм и заяви, че приходната част не се формира само от продажби и наеми. Колегата му Александър Неделчев пък посочи, че подобни манипулативни извадки са несериозни и даде пример с продажбата на два имота в предния мандат - АОУНСУ за 6 млн. лв. и терените от Индустриалния парк. 
След обсъдените за пореден път аргументи на съветниците, предложението бе прието с 31 гласа „за“, 10 „против“ и 6 „въздържали се“.