500-600 кубика продукция на денонощие произвежда русенският завод за изолационни материали „Фибран“, като фирмата има три сертифицирани фасадни системи с EPS, XPS и камерна вата, производство на „Фибран груп“. Това съобщи зам. изпълнителният директор Борис Радулов по време на среща с кмета Пламен Стоилов и зам.-кметът Наталия Кръстева, в която участваха също областният управител Стефко Бурджиев и мениджърът по продажби Хараламби Калев.
Представителите на фирмата и местната власт обсъдиха възможностите, които ще създаде стартирането на дейностите по саниране на жилищните сгради по Националната програма за енергийна ефективност. 
Щастлив съм, че на територията на Русе бизнесът успява да се развива, като едно от доказателствата за това е фирма „Фибран България“, която за 10 години успя да се утвърди като лидер на родния пазар в производството на изолационни материали. Аз лично, както и моят екип, заставаме зад бизнеса в Русе. Правим всичко възможно той да бъде улеснен, за да може да се развива, защото това е в интерес както на фирмите, така и на русенци, каза Пламен Стоилов.