„Победата на Валентин Йорданов с преизбирането му за президент на българската федерация ме изпълни с гордост не само защото съм първият му треньор. Усетих с душата си голямото уважение на всички делегати към спортиста, човека и ръководителя на българската борба. Такава подкрепа /100 гласа при нито 1 против/ не се среща често. Представете си колко голям е авторитетът му! Много се радвам, че Вальо получи нов мандат като президент на федерацията“, заяви пред „Утро“ известният в близкото минало русенски треньор и почетен председател на клуб „Юнак“ Георги Ачев.
Той бе един от делегатите в работата на Общото събрание. 
 На въпроса дали не е изненадан от поставените в последния момент кандидатури на Димитър Джамов и Георги Мърков и дали по този начин някои не пробваха да проверят колко дълбока е водата, Ачев отговори: „Ами видяха, дълбока е! Резултатите го показват“.
Отзиви за преизбирането на Йорданов има и в чужди медии. Така например сайтът на дагестанската федерация wrestdag.ru пише, че борбата е единственият български спорт, успял да съхрани позициите си на международната сцена. И че основната заслуга е на русенеца.
Днес в София ще започнат схватките от международните турнири по свободна и класическа борба „Дан Колов - Никола Петров“. Състезателката на „Юнак“ /Русе/ Елина Васева е записана като участничка в категория до 63 килограма. БНТ HD ще излъчва схватките с картина днес от 18.30-20 часа, утре от 17.30 до 18.45 и в неделя от 15.55 до 17.05 часа. 
Участие в състезанията ще вземат над 30 световни шампиони от целия свят.