Изтичане на газ от вентила на бутилката за готвене е причина за взрива, който събори двуетажна къща на ул.“Черно море“ във Ветово в събота сутринта. След разчистване на отломките от срутената сграда на Севгинар и Левент Хаджиеви газовата бутилка e открита цяла. При направената експертиза е станало ясно, че тя е почти празна, което означава, че от нея са изтекли близо 15 литра пропан-бутан, тъй като предния ден тя е била напълнена догоре от Левент. Дали вентилът е бил поставен накриво, или е бил повреден, тепърва се изяснява от специалисти.
Сутринта в събота съсед на семейството заръчал по телефона на майката на Севгинар да слага кафето, че ще й ходи на гости. Кой точно е започнал да пали газовия котлон, за да направи кафе, още не е ясно, но изтеклата газ се е възпламенила и ударната вълна е съборила къщата.
Както вече писахме, по време на експлозията в сградата са били Севгинар, двете й дъщери на 6 и 14 години, майка й Гюлтер и баба й Айше. Трите жени и двете деца са извадени здрави, но много уплашени от спасители и пожарникари след час и половина разчистване на руините от съборената къща.