Два жилищни блока в „Здравец Изток“ на косъм се разминаха от взрив на газова уредба в умишлено запален опел. Експлозията е предотвратена от екип огнеборци от Втора пожарна служба.
Пламъците били забелязани от жител в бл.“Падаревски“ в неделя в десет и двайсет вечерта, който веднага подал сигнал на тел.112. Когато пожарникарите пристигнали на място, вече горяла лявата задна част на колата, където се намира газовата бутилка. Те започнали да гасят пламъците с пяна и успели да потушат пожара, преди огънят да обхване газовата уредба. Изгорели са задната гума, калникът, вратата, задното стъкло и част от багажника. Освен бутилката с пропан-бутан, незасегната е останала и резервната гума.
Огледът на служители от Второ РПУ и на пожарникари е установил, че лявата задна част на колата е била залята със запалителна течност, след което е драсната клечката. По думите на съседи собственикът на колата е младо момче, което живее на осмия етаж в бл.“Добри Христов“ и не е известно да е имал проблеми с приятели. Полицията работи по няколко версии за разкриване на подпалвача.