Мъжът от катастрофата пред бензиностанцията на ОМВ на бул.“Христо Ботев“ във вторник вечерта продължава да е в кома. 62-годишният русенец е на изкуствено дишане в Интензивно хирургично отделение със счупен череп, тежък мозъчен кръвоизлив и други рани по главата.
Инцидентът стана във вторник в 17.50 часа в платното към Русофилите. По данни на полицията управляваният от мъжа „Фолксваген Поло“ спрял рязко до тротоара и водачът направил опит да слезе от колата. В това време бил ударен от 27-годишна шофьорка на сеат, при което му била разбита главата.
Според очевидци обаче полото се блъснало в тротоара, отклонило се рязко в лявата лента, където било блъснато от сеата. От удара полото се завъртяло, при което водачът му изхвърчал от колата на платното.
Алкохолната проба на 27-годишното момиче зад волана на сеата е отрицателна.
Една от хипотезите е, че 62-годишният мъж се е почувствал зле в движение и е опитал да излезе на въздух, но не успял нито да спре както трябва, нито да се огледа, застанал на пътя на идващия след него автомобил и вместо облекчение, получил изключтелно тежък удар.