За четвърта поредна година Русе се включва в инициативата на бТВ „Да изчистим България заедно“, стана ясно вчера на информационна среща, в която участваха мениджърът на кампанията Мария Лазарова, зам. областните управители Станимир Станчев и Явор Янчев и представители на общините и институциите от областта. Тази година кампанията ще протече по по-различен начин. Началото е на 10 май, когато е и европейският ден за почистване, като тогава ще се почистват градските зони. На 17 май ще бъдат разчистени местата за отдих и спорт. На 31 май в навечерието на Деня на детето ще бъдат почистени от боклуци детските площадки. През юни кампанията ще се насочи извън населените места, като на 7 юни ще се почистват природните паркове и защитените територии, а на 27 юни ще бъдат премахнати отпадъците от водоемите и реките. 
Друга новост в тазгодишната кампания е, че от 10 май стартира ново мобилно приложение, на което ще се маркират почистените зони, ще се качват снимки преди и след, информация за броя хора, които са се включили в почистването му, както и за площта на почистеното място. 
През миналата година в кампанията са се включили 3000 повече доброволци от Русенския регион в сравнение с 2013 г., като активността спрямо общия брой на населението е 6%. В инициативата са участвали 141 фирми, 55 училища и 27 неправителствени организации. Само за един ден са почистени 42 зони, а 74 нерегламентирани сметища са изченали от картата на Русенска област.