Мъж на около 55-60 години бе откаран в болницата в кома и медиците веднага започнаха битка за живота му след тежка катастрофа на булевард „Христо Ботев“.
Инцидентът е станал минути преди 18 часа. Тогава движещ се към изхода на Русе стар „Фолксваген Поло“ внезапно кривнал и ударил бордюра в района на бензиностанцията ОМВ в квартал „Дружба“. Колата отскочила настрани и изненадала 26-годишна жена, който идвала отдолу със „Сеат“. Ударът бил неизбежен, а след него шофьорът на фолксвагена, който явно е бил без колан, е излетял от смазаната си кола и паднал на асфалта. Вероятно така е получил застрашаващата живота му тежка черепно-мозъчна травма.
Все още няма яснота какво е причинило поредната пътна трагедия. Предполага се, че на пострадалия човек внезапно му е прилошало в движение и той е изгубил контрол над автомобила. Така се обяснява сблъсъкът с бордюра и отскачането на колата назад, където я връхлита другия автомобил, чиято шофьорка не е пострадала и след преглед на място от спешните медици е отказала болнична помощ.