Тридневен форум „Бизнесът в действие“, организиран от студентската организация AIESEC, започна вчера в Русенски университет. По време на събитието студенти от различни специалности имат възможност „да скъсят дистанцията“ с представители на успешни български компании. Една от целите на форума е младите хора да придобият практически умения за работа, според изискванията на работодателите и да се запознаят с реалната среда, в която работят фирмите в страната. 
Във форума се включиха студенти от различни специалности на факултет „Бизнес и мениджмънт“, от специалностите „Компютърни системи и технологии“ и „Право“. През първия ден истории от реалния бизнес споделят Жюстин Томс - ABC Design & Communication и Емилиян Енев - предприемач, координатор на Start It Smart, както и представители на „Еконт Експрес“, „Експресбанк“, „Епо Нова“ и др. 
Днес участниците ще решават казуси от практиката на фирмите, а тези, които преминат успешно изпитанията и през последния ден, ще получат сертификати от организаторите.