Когато през декември миналата година се игра контролната среща между „Дунав“ и ЦСКА в Русе, с фоторепортера на „Утро“ решихме да хванем в общ кадър бившия вече старши треньор на „армейците“ Стойчо Младенов, наставника на русенския отбор Веско Великов и легендарния вратар Георги Велинов-Джони. Великов и Младенов стояха в далечния край на пистата към таблото, а Джони разговаряше пред тунела с Ивайло Котев. Помолихме Велинов да ни съдейства за снимката, той се съгласи и тръгнахме. 
Когато наближихме, Стойчо беше в гръб. После се извърна със скръстени на гърдите ръце, усмихна се кисело и първата му изненадваща приказка вместо „здравейте“ беше: „Какво става? Пари ли носите?“
Пари!
Тази ключова дума прозвуча тогава извинително неизбежно предвид вечните финансови проблеми на „червения“ гранд. Реакцията на Младенов обаче ни се стори странна, най-малкото защото за първи път се виждахме очи в очи с този човек.
Пари!
Част от обяснението вече го има не само с публикуваната в медиите заплата на бившия старши треньор, неговата абдикация от клуба и кошмарната серия на отбора без отбелязан гол в седми пореден мач!
Няма да коментираме заплатата на Младенов. Така се е договорил, толкова му плащали. Главното е, че оставеното от него наследство като отбор не играе никакъв футбол. Дали пък той не си тръгна, защото разбра, че таванът е нисък и пролетта няма да се разиграе по мечтания шампионски модел? 
В същото време не спря да говори, че футболистите му били евтини, тъй като повечето от тях дошли като свободни агенти. А им трябвало и време.
Не знаем колко са евтини, но че не струват, се вижда с просто око. Заблудата от есента с първото място е жесток плесник с тази изпусната вече и втора позиция. А както е тръгнало, Лига Европа може да стане мираж
А някой пееше - не всичко е пари, приятелю!
В българския футбол изглежда е, защото Стойчо настоява и сега да си получи заплатите. Както си е записано по договор. Ако се намери кой да му плати и ЦСКА го има въобще.