Боровското съкровище се намира на едно от най-добрите експозиционни места в изложбата за тракийските царе в Лувъра. Това каза за „Утро“ директорът на Регионалния исторически музей Николай Ненов, който бе за денонощие в Париж за откриването на експозицията.
15 директори на български музеи, които са предоставили експонати за изложбата в най-стария и най-авторитетен световен музей, са били поканени да участват в церемонията. Директорът на русенския музей заедно с негови колеги от Шумен, Бургас, Пловдив, Исперих, Хасково, Враца, Казанлък и други градове, са получили покана от посолството на Франция, откъдето са им осигурили самолетни билети, за да присъстват на второто откриване на изложбата на 16 април. 
Експозицията е подредена изключително стилно в пространствата, които са отредени за това, каза Ненов. Фактически, тя е разположена в крилото „Ришельо“, като заема преходни пространства, през които минава основният поток туристи и ценители, влизащи в Лувъра. Боровското сребърно съкровище се намира в непосредствена близост до златното от Панагюрище и привлича погледите на посетителите, добави Ненов.