Хореографи на народни танци от цялата страна се включват в проекта Richmart Vintage на русенската фабрика за мъжка мода „Ричмарт“. В събота те се събраха в Русе по покана на управителя на фирмата Мартин Йорданов, за да обсъдят хода на кампанията и планираната за 24 май фолклорна фиеста, която да се проведе едновременно в множество градове. След конференцията хореографите окупираха русенската дискотека „Шоурум“, където показаха как народни хора и ръченици могат да се танцуват на всякаква музика, включително и най-модерна.
Проектът Richmart Vintage цели да се утвърди марката „Made In Bulgaria“ като всички български индустрии да се обединят в една обща цел и да покажат своите предимства на световния пазар. Идеята е чрез магията на българския фолклорен танц да се рекламира страната, българската индустрия и всичко, което е произведено у нас като нещо качествено и уникално, каквито са неравноделните ритми в българските фолклорни танци. Кулминацията ще бъде на 24 май, когато се очаква магията на българския танц да превземе целия свят. В рамките на конкурса с клипове за народни танци „Ричмарт“ вече има предложения от живeeщи в Англия, Франция, Дания и дори Австралия, така че участието ще бъде повсеместно. Подкрепа за проекта са обявили известни наши изпълнители като Тони Димитрова, Христо Кидиков, Силвия Кацарова, Нина Николина, Калин Вельов, Трио „Сопрано“ и др.
Освен че са нещо специфично за България, което трябва да стане достояние на целия свят, неравноделните тактове имат и положително влияние върху здравословното състояние на човека - при танцуващите активно изключително рядко се срещат ракови заболявания и гръбначни изкривявания, твърдят инициаторите на проекта.