Две втори и две трети места заеха русенски отбори в двата конкурса за най-добър млад инсталатор и за млад изследовател, организирани от „Овергаз“. Победителите бяха наградени на церемония в Регионалния исторически музей от изпълнителния директор на „Овергаз“ и председател на Българската стопанска камара Сашо Дончев. 
Тони Георгиев, Методи Манов и Алекс Ангелов от Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ от София бяха екипът, който изгради за 5 часа най-прецизната работеща газова инсталация и така си заслужи първото място в „Най-добър млад инсталатор“. Второто място бе за тима на Професионалната гимназия по промишлени технологии „А. Буров“ с капитан Мария Попова, а веднага след тях се нареди другият русенски тим от същото училище.
В Националния преглед за млади изследователи първенството бе за тима на учениците от Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив и отбора на студентите от Минно-геоложкия университет. Русенските отбори на „Буров“ с капитан Мария Попова и Русенския университет разделиха второ-трето място.
Това бе десетото юбилейно издание на „Националния учебно-професионален конкурс за „Най-добър млад инсталатор“, който „Овергаз“ провежда в партньорство с Министерството на образованието и науката. Участие в него са взели над 1500 ученици от 22 професионални гимназии в цялата страна. В Националния преглед за млади изследователи пък са представени 171 проекта на 425 участници от 40 гимназии.