37-годишният русенец Антон Димитров продължава похода си към Книгата на рекордите „Гинес“ със своята колекция от близо 1200 чайника. Мъжът, за чието намерения покрай лобопитното му хоби „Утро“ писа преди две години, работи в изкупвателен пункт за вторични суровини. Чайници събира от пет години, като само по стените на работното му място са подредени по етажерки и окачени на тавана около 800 най-различни съда.
Именно в пункта се ражда страстта на Антон да колекционира старите съдове от желязо, тъй като му става жал, когато вижда как хората ги издават за вторични суровини, а в същото време разказват истории, свързани с чайниците. 
Продължавам да събирам чайници и покрай колекцията виждам, че те събуждат много спомени, свързани предимно със семейния уют. Хората идват да издадат нещо за вторични суровини, но само като ги видят и започват да разказват кой какъв чайник е имал и какво е приготвял в него, спомнят си различни моменти и се разведряват, казва колекционерът.
Повечето чайници в колекцията са произведени в бившия СССР, Румъния и България, а най-старият е от 1937 г. - българско производство.
Според Антон няма друга такава колекция, коята да е влязла в Книгата на рекордите „Гинес“, като идеята му е да пребоядиса стените, да подреди наново чайниците и да кандидатства с изключително интересната си и оригинална сбирка.