Шофьорка зад волана на търговищки фолксваген явно не била запозната с еднопосочното движение по ул.“Плиска“ и не обърнала внимание на поставените знаци, а директно тръгнала срещу движението. Дали в даден момент е осъзнала защо всички карат срещу нея и й примигват със светлини, не е ясно. 
Ситуацията, която щеше да остане в графата на куриозите, ако заради небрежността на шофьорката не бе пострадал пешеходец, е от 1 юли 2014 година. Тогава висшистката тръгнала от района на Русенски университет по ул.“Янтра“ и стигнала кръстовището с „Плиска“. Завила безцеремонно наляво въпреки обозначенията за еднопосочно движение и продължила да кара в най-дясната лента с малко над 30 км/ч към бензиностанция „Лукойл“.
От същата страна пешеходец тръгнал да пресича, огледал се надясно, откъдето би трябвало да идват коли и като се уверил, че няма движение, стъпил на платното. Още при първата крака обаче отнесъл удар от неадекватно минаващия фолксваген, а впоследствие се оказало, че е с фрактури на десния глезен. Шофьор на автобус станал очевидец на инцидента и сигнализирал спешния телефон 112.
За стореното нарушителката бе предадена на съд, а магистратите я наказаха с 1000 лева глоба и й отнеха шофьорската книжка за 3 месеца. Решението е само на първа инстанция и може да се обжалва.